Skip to main content

B2B Forside

Video: digitalt seminar om internasjonale mesterskap 14. desember

Nasjonal arrangementsstrategi:

Nasjonal arrangementsstrategi

Last ned (pdf):
Norge som bærekraftig og innovativt arrangørland

Særforbundenes Fellesorganisasjon og Innovasjon Norge inviterte til et digitalt seminar om internasjonale mesterskap 14. desember 2020. Målet var å inspirere og gi kunnskap rundt det å søke om og invitere internasjonale mesterskap til Norge. Ca. 100 var påmeldt seminaret, fra idrett, reiseliv og det offentlige.

Her er program og presentasjoner fra seminaret:


Mer informasjon om vår arrangementskalkulator som gjør samfunnsøknomiske analyser av arrangementer finner du her. 

Her er Miljøhåndbok for Norsk Idrett, utarbeidet av Greener Events. 

Gjennom samtlige innlegg gikk tema bærekraft igjen. Det å vise til nye og bedre, mer bærekraftige løsninger vil være essensielt for samtlige arrangement som planlegges og gjennomføres i fremtiden. Linnéa ga en god oversikt over hvor det kan være nyttig å starte og hvilke grep man bør ta som arrangør.

Innleggene fra idretten synliggjorde hvor viktig disse mesterskapene er for utøverne, men ikke minst også for destinasjonene og for Norge i form av økonomisk verdiskaping. Og Håvard pekte på mulighetene som ligger mellom sportsteknologi, idrett og nye løsninger innen internasjonale mesterskap. I fremtiden vil disse områdene være årsaken til at Norge vinner arrangementer, i sterk konkurranse med resten av verden.


Her er opptak fra seminaret 14. desember 2020:

Her kan du se åpningsfilmen fra U23 EM i Bergen, med lyd

Birgitte Nestande

Seniorrådgiver arrangement

+47 936 06 671

Send email