Skip to main content

B2B Forside

Arrangementskalkulatoren - et uvurderlig verktøy i planleggingen

Etter den vellykkede gjennomføringen av verdensmesterskapet i bryting i Norge, rettes oppmerksomheten nå spesielt mot et konkret verktøy fra Innovasjon Norge, nemlig Arrangementskalkulatoren.

Generalsekretær Morten Sandnæs formulerer det slik:  «Innovasjon Norge spilte en helt sentral rolle i planleggingsfasen, og da spesielt da vi gikk over i budsjettarbeidet. Arrangementskalkulatoren var svært nyttig når vi skulle spesifisere nærmere hva vi trengte, og til hvilket tidspunkt.»


Anslår verdien av arrangementer

Innovasjon Norges arrangementskalkulator er et verktøy som brukes til å anslå verdien av et arrangement, til å synliggjøre økonomiske effekter og tilreisende til regionen, samt bistå arrangøren med budsjett og regnskap.

Og de er ikke den eneste arrangøren som skryter av arrangementskalkulatoren. I 2022 skal Norges Skytterforbund avvikle EM i 10 meter luftvåpen.

Per Iversen, generalsekretær i Norges Skytterforbund, hørte først om Innovasjon Norges arrangementskalkulator da de startet planleggingen av arrangementet i 2022. Han tok med seg ideen til styret for å lufte å bruke arrangementskalkulatoren i avviklingen av arrangementet.


Gir full oversikt

«I samarbeid med Innovasjon Norge tok vi i bruk arrangementskalkulatoren deres, og det viste seg å være et svært nyttig redskap. Man må ta alle ting med i betraktning når man planlegger et så stort arrangement. Kalkulatoren har gitt oss en oversikt over inntekter og utgifter, hvor man skal legge til og trekke fra. Det var svært nyttig for oss, for det er lett å bli litt for optimistisk når man planlegger slike arrangement,» sier Iversen.  

Innovasjon Norge mener at dette verktøyet kan være med på å løfte den regionale verdiskapningen. «Arrangementskalkulatoren ga oss en så grundig prosess at vi faktisk ble gjort oppmerksom på ting vi ellers ikke ville ha tatt i betraktning. Det viste seg å være en veldig god metode for å få oversikt over budsjettplanleggingen i forkant av arrangementet», sier Iversen. 

For mer informasjon om Innovasjon Norges arrangementskalkulator, ta kontakt med Birgitte Nestande på birgitte.nestande@innovasjonnorge.no. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål:

Birgitte Nestande

Seniorrådgiver arrangement

+47 936 06 671

Send email